MALMÖ

Liv1 finns och verkar i Malmö genom vårt unga produktionscrew. Här hittar ni några av våra produktioner från Malmö:

 
 

Vad anser du är kämpigt i dagens samhälle?
– Det är stress att hinna med allt idag. Man måste hitta rätt utbildning i rätt tid . Samtidigt måste man jobba för extra pengar och fixa körkort. Det är inte lätt att hinna. Sen ser man kompisar göra rätt val i livet. Man är såklart glad för alla men man tror att alla har lätt förutom mig. Jag låter helt negativ. Men du ska alltid gå på magkänsla tycker jag. Det har fungerat för mig.


– Mina mål är att förbättra mig själv på ett personligt plan, jag ser även till att bli klar med skolan. Jag hoppas på Inshallah att kunna ta examen det här året, också att hitta något arbete inom det fältet.


– Jag var bara 12 år när jag drev mitt egna företag. Jag samlade alla andra barn i trappan och gav dem lådor med plastpåsar som jag köpte från grossisten. Vi dela upp oss och sålde till alla butiker, glass affärer, restauranger. Det blev en rutin för dessa butiker att köpa från oss och det blev en rutin för barnen att jobba. Jag blev jättekänd av alla andra. Andra barn försökte starta samma som mig men de kunde inte konkurera. Jag kände mig som en kung. Alla visste vem jag var och jag visste vem alla var. Jag är tacksam för min uppväxt, även om den inte har varit perfekt.

“Jag hoppas att en dag kunna representera Sverige ute i världen” – Ali

“Man ska ha en dröm att sträva efter” – Ali

Röster från Malmö – Bogdan

Dela din story
Mötesplatser

Mötesplatser

Stockholm
Fryshuset
Mårtensdalsgatan 2-8
120 30 Stockholm

karl.bjurman@fryshuset.se